Cezar salata
Sastojci:
- 100 g dimljene slanine
- 200 g belog pilećeg mesa
- 30 g parmezana
- 3 čena belog luka
- 2 parčeta tost hleba
- veća glavica zelene salate
- 2 čeri paradajza
- sok od 1 limuna
- pavlaka i majonez
- maslinovo ulje
- biber i so
Priprema:
- Propržiti iseckanu slaninu bez dodavanja masnoće. Izvaditi i staviti na papirnu salvetu da upije masnoću. Na teflonu ispeći piletinu i kad se prohladi iseći je dugačke trake. Hleb iseći na kocke. Pomešati sa iseckanim belim lukom i propržiti na masnoći koju je pustila slanina. Izvaditi i staviti na salvetu.
- Umutiti maslinovo ulje sa sokom od limuna, posoliti i pobiberiti. Dobijenim dresingom (sa maslinovim uljem) preliti opranu i iscepkanu zelenu salatu. Preko salate naređati piletinu, slaninu, krutone (prepečeni hleb), čeri paradajz, krupno narendani parmezan i preko toga preliti umućenu pavlaku s majonezom.